HMC – Ekinoks Serbest (TL) Fon

Son Fiyat: 5,575205 TL - 10 Mayıs 2024

Bu Fona Neden Yatırım Yapılır?

  • Fon Düşük volatilite ile uzun vadede mutlak getiri hedefi ile yönetilir.
  • Getiri potansiyelini artırmak için, portföyünde yer alan hisse senetlerinde, sektör ve şirket odaklı konsantre yatırım stratejini takip eder.

Yatırımcıları Kimlerdir?

  • Risk algısı orta seviyede olan,
  • Orta ve uzun vadeli yatırım görüşü bulunan nitelikli yatırımcılar.

Fonun Yatırım Amacı ve Stratejisi: Fonun amacı, uzun vadeli olarak mutlak getiri sağlamaktır. Bu amaca ulaşmak için, Türkiye ve global piyasalar analiz edilerek alınmaktadır. Mutlak getiri hedefini desteklemek adına yatırım yapılan varlıklarda uzun veya kısa pozisyon alınabilen fon, kaldıraç kullanabilmektedir.

Varlık Dağılımı: Yatırım hedefi doğrultusunda, Fon’un sabit bir varlık dağılımı hedefi yoktur. Fon’un likidite veya vade açısından bir yönetim kısıtlaması yoktur.

TEFAS’ta İşlem Durumu: İşlem görüyor.

İşlem Saati: Son talimat saati 13:30’dür. Alım: 13:30’a kadar verilen alım talimatı T+1 (ertesi gün) gün fiyatı ile T+1 (ertesi gün) gününde gerçekleşir.  Satım: 13:30’a kadar verilen satış emirler T+1 (ertesi gün) günü fiyat ile T+2 gününde gerçekleştir.

Eşik Değeri: BIST-KYD 1 Aylık TL Mevduat Endeksi

Yönetim Ücreti: %3 yıllık

Performans Ücreti: Yoktur.

Stopaj Oranı : %10

Önerilen Vade: Orta ve uzun vade

Risk Değeri: 6

Risk değerleri; fonların volatilitesi dikkate alınarak, haftalık getiriler kullanılmak suretiyle hesaplanır. En az risk 1, en fazla risk 7 olmak üzere risk değeri 1- 7 arasındadır.

 

Fonlarımızı Nasıl Alabilirsiniz?

TEFAS’ta işlem gören fonları yatırım hesabınızın olduğu herhangi bir banka ve aracı kurumdan alımını gerçekleştirebilirsiniz. TEFAS’da işlem görmeyen fonlarımız için ise Hedef Portföy ile karşılıklı portföy yönetim sözleşmesi imzalamanız sonrasında alım işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Fon, ilgili tebliğin nitelikli yatırımcılara satışına ilişkin hükümleri çerçevesinde nitelikli yatırımcılara satılacak serbest fon statüsündedir


Kap sayfası için tıklayınız...

Tefas sayfası için tıklayınız...


Fon Getiri Tablomuzu Görmek İçin Tıklayınız

<<< Geri Dön